2 perc olvasási idő (370 szó)

Emberség egy embertelen időben

Molnár Áron (művésznevén noÁr) színművész, előadó, aki pár évvel ezelőtt elhatározta, hogy alkot valami újat, valami olyat, amely előremozdít fontos társadalmi kérdéseket. Munkássága során foglalkozott már a hajléktalanság okaival, az oktatás problémáival és a környezetvédelemmel is egyaránt. Ezek mind-mind olyan fontos dolgok, melyek mellett érdemes kiállni, és tenni azért, hogy ez a jövőben megváltozhasson.

​Az elmúlt 2-3 hónap egy ember számára sem volt könnyű. Az emberiség most vizsgázott igazán fegyelemből, türelemből és kitartásból. Sokan veszítették el a munkahelyüket, és sokan vannak, akik kilátástalannak látják az elkövetkezendő időszakot, viszont noÁr és csapata megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy ezen változtathassanak. Április végén megjelent a ,, Ti vagytok a hősök" című száma, melyben hálát adnak minden olyan embernek akik a frontvonalban harcolnak, hogy megelőzzék a megelőzhetetlent, és nap mint nap küzdenek azért, hogy minden ember élete jobb legyen.

​A noÁr legújabb projektje a Hős utcához kapcsolódik. A közbeszédben elterjedt a 'Hős utcai gettó' elnevezés, valamint, hogy ezen a területen csak drogosok és bűnözők élnek. Ez természetesen nem igaz, ugyanis sok becsületes és szorgalmas ember ragadt ebben az utában, amelyet az emberek gyakran nyomorttelpként bélyegeznek meg. "Hős utcásnak" lenni nem egyszerű, egy olyan stigma, amit valószínűleg egész életedben soha nem fogsz tudni eltakarni, viszont a Kontúr Egyesület tagjai elhatározták, hogy az itt élő gyerekeket tanítják, és megadják a lehetőséget nekik, hogy egy új és jobb életet kezdhessenek. Ebben próbál segíteni Molnár Áron és társai is, akik elindították a Toxikomák konyha projektet, melyben Hős utcai embereknek főznek és osztanak szét napi egy tál meleg ételt. Már 4 hete tart kezdeményezése, mely lehetőséget ad napi 100 ember étkezésére.


Van lehetőség a jobb és szebb életre, van lehetőség a kitörésre és a tenni akarásra. Merem remélni, hogy noÁr és csapata tudnak egy olyan értékrendet és példát mutatni ezeknek a fiataloknak, akik a későbbi életükben ezt a tudást és élményt hasznosítani fogják, és bebizonyítják, azt, hogy igenis büszkeség a Hős utcába születni. Mindenki, aki úgy érzi, hogy valamivel elő tudná segíteni a program megvalósulását, keresse bátran a noÁr csapatát.


kiemelt kép forrása: lokal.hu

Gender vagy nem gender, ez itt a kérdés? – mindent...
Akik keverik Budapestet Torontoval - avagy miért f...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. május 20. hétfő