Csapatunk

SZALÓKI VITKOR

Főszerkesztő

1997-ben született Veszprémben, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte alapszakos politikatudományok diplomáját, jelenleg pedig ugyanitt végzi mesterszakos képzését. Fő érdeklődési és kutatási területe a civil társadalom és a politika találkozása, valamint a társadalmi szervezetek részvétele a helyi politikában, ebben a témában jelent meg írása is társszerzőként a Civil Szemlében. Korábban részt vett a Republikon Intézet gyakornoki programjában, jelenleg pedig több civil szervezetet segít aktívan.

FEHÉR ÁKOS

Újságíró

1997-ben Komáromban, Szlovákiában született. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett politológia szakon. Egyetemista évei alatt alelnöke majd elnöke volt a Kaszás Attila Diákkörnek, mely a Budapesten tanuló, Felvidékről származó hallgatóknak szervez programokat. Legfőbb érdeklődési körei közé tartozik a geopolitika és geostratégia, valamint a különböző fiktív univerzumok politikai háttere, intézményrendszere, filozófiája.

UJVÁRI FANNI

Újságíró

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős politológus hallgatója. Nagyon örült, hogy csatlakozhatott a szerkesztőséghez: a politikai szocializáción, az ifjúságpolitikán, illetve a szociálpolitikai érdeklődése mellett egy újabb terep ez számára, ahol szívesen feszegeti kreativitása határait. Imádja az új lehetőségeket, az ismeretlent, az izgalmat, és alig várja, hogy ezt megoszthassa veletek is!

SZABÓ VERONIKA

Újságíró

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem angol nyelv és kultúra-; média-, mozgókép-, és kommunikációtanár szakos hallgatója. Érdeklődik a különböző oktatási és pedagógiai módszerek iránt, valamint fontosnak tartja a kritikus gondolkodásra való nevelést.

HÜBNER DÁNIEL

Újságíró

1997-ben született Budapesten. Gyermek kora óta meghatározó tényező életében a sport. Végig járta a korosztályos ranglétrákat és jelenleg is aktívan sportol, a magyar WKF Karate válogatott tagja. Tizenhat éves kora óta foglalkozik gyermek, ifjúság és utánpótlás neveléssel. 2018-ban megszerezte sportedzői diplomáját.Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának harmadéves politológus hallgatója. Főbb érdeklődési területei: sport és sportpolitika, jogtudományok, civil szféra, közpolitika, európai ügyek.

BITE VIVIEN

Újságíró

21 éves szegedi egyetemista, kiskora óta lelkes író és olvasó, aki a társadalmi tudatosságra és felelősségvállalásra szeretné felhívni a figyelmet cikkeivel, örök hadlábon állva a maximális karakterszámmal.

ZELENA DORINA

Újságíró

Pszichológiát hallgat az ELTE-n – érdeklik az emberek, a történeteik és a történelem, egyszóval minden (is). A TH mellett a kari újság, a PersPeKtíva főszerkesztője, a mentori és az animátori kör és a HÖK, valamint az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium tagja. Klímaszorongás, politikai orientáció és demokratikus iskolák témakörökben kutat. Szabadidejében imád olvasni, sorozatokat nézni, verseket írni, illetve egy forrócsoki mellett elmélkedni világmegváltó ötletekről.

FŰZFA CSABA

Újságíró

Végzős szociológia hallgató a Corvinus egyetemen. Legfőbb érdeklődési területei a társadalmi egyenlőtlenségek, azok területi vetületei és a posztmodern politikafilozófia. Szabadidejében szívesen olvassa Sławomir Mrożek novelláit és néz művészfilmeket.

BUZOGÁNY JÁCINT

Újságíró

Kalandvágyó egyetemista, aki a lehetőséget, kihívást látja és keresi a problémák helyett. Sportfanatikusként a testépítés és a karate élete szerves része, ezek mellett nagy hangsúlyt fektet a hegedülésre, jogi ismeretekre, valamint az oktatáspolitikai kérdésekre. Az újságírás számára egy újabb lehetőség önmaga megvalósítására, valamint a köz szolgálatára.​

LAJER BETTINA

Újságíró

Jelenlegi tanulmányait Heves megye szívében, egy kis városban folytatja 11. évfolyamon. Már egészen általános iskolás kora óta érdeklődik diáktársai képviselete iránt, így harmadikos kora óta tagja az iskolai diákönkormányzatnak, és három éve országos szinten is segíti az ország diákjainak jövőjét. Gimnazista tanulóként nem meglepő az a tény, hogy leginkább azok a kérdések foglalkoztatják, ami napi szinten érintik a fiatalokat, mint például diákjogok, társadalmi szerepvállalás vagy az érdekérvényesítés kérdése.

TÓTH DÓRA

Újságíró

20 éves. Jelenleg a IBS – International Business School elsőéves hallgatója üzlet és diplomácia angol nyelvű szakon. Szívesen merül el politikában és minden egyes társadalmi témában. Úgy gondolja, hogy minden írásával egy újabb perspektívát ismertethet meg.

BUI ÁDÁM

Multimédia dizájner

Leginkább multimédia dizájnerként definiálja önmagát, mely által rengeteg különböző területtel foglalkozik. A játékokat, mint az egyik legfiatalabb, de talán legnagyobb potenciállal rendelkező médiumot különösképpen fontosnak tartja művészeti és kulturális értékek közvetítésének szempontjából. Emellett érdeklődik számtalan egyéb téma iránt, legyen az tudományos, filozófiai vagy kulturális.

KATONA ILLÉS

Újságíró

A budapesti Eötvös József Gimnázium végzős hallgatója, az ott működő modell-ENSZ Club helyettes vezetője, illetve az Állítsuk meg a Gyilkos Robotokat nemzetközi Kampány hazai ifjúsági aktivista koordinátora. Részt vesz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) programjaiban, valamint ELTE-s szakmai kötődése is van. Kutatási területe a fegyverek, a fegyverkezés hatása az emberi jogokra, a nemzetközi politikára és biztonságra; emellett foglalkozik aktuális nemzetközi és hazai politikai kérdésekkel, a politika jogi, filozófiai, kulturális és vallási hátterével, illetve a civil szektor, különösen a jogvédelem és a lobbitevékenység működésével és kérdéseivel.

NÉMETH ALEXANDER

Olvasószerkesztő

Vas megye szívében született 2001-ben. Középiskolai tanulmányait a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban végezte. Ezen évek során talált rá egyik nagy szenvedélyére, az oktató és/vagy szórakoztató jellegű előadásokra, fellépésekre; valamint retorikai képességeit is igyekezett fejleszteni, hogy a diákság méltó képviselete lehessen. 2020-as ballagását követően pedig az Európai Szolidaritási Testület spanyolországi önkéntesévé avanzsált. Legfőbb érdeklődési körei a nyelvészet, a költészet, illetve a politika sokszínű területei és története; valamint különösen szívügyének tekinti az oktatási rendszerek működését és fejlesztését – elsősorban a XXI. századi tantervek és pedagógiai módszerek, a fenntarthatóságra való nevelés és a társadalmi szerepvállalás terén.


​KIRÁLY KAROLA

Újságíró

2020 szeptemberétől az ELTE Humánökológia szak hallgatója. A témák, amelyek legjobban érdeklik a fentartható fejlődés, környezetvédelem és az ember és a természet kapcsolata. Szabadidejében önjelölt filmkritikus és újabban hobby kertész. Leginkább a határidők motiválják.

DITZENDY ARISZTID

Újságíró

1998-ban született Budapesten, de kisgyermekkora óta Kecskeméten él. Egyetemre a fővárosba jelentkezett, 2020-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott politológia alapszakon. Jelenleg az ELTE TáTK szociálpolitika mester szakának elsőéves hallgatója. Már alapképzése alatt elkezdett érdeklődni a szociológia és szociálpolitika iránt, a szakterület megismerésének céljából kezdett el dolgozni a társadalmi felzárkózásban gyakornokként. Jelenleg a Belügyminisztérium alá tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság kiemelt projektjének koordinátora. A társadalmi felzárkózásban töltött évei alatt egyre közelebb került a szakterülethez, fő érdeklődési körei a települési depriváció; mélyszegénységben élők társadalmi felzárkózása; településhálózati kapcsolatok; európai uniós fejlesztéspolitika. Hallgató szociálpolitikusként és gyakorló politológusként céljának tartja a közösségi együttműködés, illetve a szociális érzékenység szerepének tudatosítását a társadalmi különbségek csökkentése érdekében

PETHŐ KINGA

újságíró

Szolnokon él és tanul. Aktívan vesz részt a diákönkormányzat és az ifjúság politika világában. Fontos számára a fiatalok képviselete, a társadalmi szerepvállalás, az önkéntesség és a közösségépítés. Rendkívül őszinte és nyitott személyiség, aki bátran vállalja mindig, minden helyzetben a véleményét.

KASZÁS ANDRÁS


Szakmai és Adminisztratív Vezető

SZALAI ZITA

Kommunikáció, PR és Marketing Vezető