Csapatunk

SZALÓKI VITKOR

Főszerkesztő

1997-ben született Veszprémben, jelenleg végzős politológus hallgató Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Már középiskolás évei alatt aktívan részt vett különböző szervezetek és mozgalmak életében, valamint több civil kezdeményezésben. Főbb érdeklődési és kutatási területei a civil társadalom autonómiájának helyzete, a civil szervezetek elleni politikai támadások, valamint a pártalapítványok működése. Célja, hogy minél több ember megismerje a civil társadalom által elvégzett munka értékét!

LAUFER ZOLTÁN

Újságíró

A Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási és menedzsment alapszakos hallgatója, a Rajk Szakkollégium tagja. Legfontosabb érdeklődési körei közé tartozik a társadalmi mobilitás és a civil szervezetek vezetői szempontból történő vizsgálata. Emellett kiemelten jelentős témák számára a társadalmi szolidaritás és az emberek kisebbségekhez fűződő viszonya.

UJVÁRI FANNI

Újságíró

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős politológus hallgatója. Nagyon örült, hogy csatlakozhatott a szerkesztőséghez: a politikai szocializáción, az ifjúságpolitikán, illetve a szociálpolitikai érdeklődése mellett egy újabb terep ez számára, ahol szívesen feszegeti kreativitása határait. Imádja az új lehetőségeket, az ismeretlent, az izgalmat, és alig várja, hogy ezt megoszthassa veletek is!

SZABÓ VERONIKA

Újságíró

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem angol nyelv és kultúra-; média-, mozgókép-, és kommunikációtanár szakos hallgatója. Érdeklődik a különböző oktatási és pedagógiai módszerek iránt, valamint fontosnak tartja a kritikus gondolkodásra való nevelést.

HÜBNER DÁNIEL

Újságíró

1997-ben született Budapesten. Gyermek kora óta meghatározó tényező életében a sport. Végig járta a korosztályos ranglétrákat és jelenleg is aktívan sportol, a magyar WKF Karate válogatott tagja. Tizenhat éves kora óta foglalkozik gyermek, ifjúság és utánpótlás neveléssel. 2018-ban megszerezte sportedzői diplomáját.Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karának harmadéves politológus hallgatója. Főbb érdeklődési területei: sport és sportpolitika, jogtudományok, civil szféra, közpolitika, európai ügyek.

BITE VIVIEN

Újságíró

21 éves szegedi egyetemista, kiskora óta lelkes író és olvasó, aki a társadalmi tudatosságra és felelősségvállalásra szeretné felhívni a figyelmet cikkeivel, örök hadlábon állva a maximális karakterszámmal.

ZELENA DORINA

Újságíró

Pszichológiát hallgat az ELTE-n – érdeklik az emberek, a történeteik és a történelem, egyszóval minden (is). A TH mellett a kari újság, a PersPeKtíva főszerkesztője, a mentori és az animátori kör és a HÖK, valamint az ELTE Illyés Sándor Szakkollégium tagja. Klímaszorongás, politikai orientáció és demokratikus iskolák témakörökben kutat. Szabadidejében imád olvasni, sorozatokat nézni, verseket írni, illetve egy forrócsoki mellett elmélkedni világmegváltó ötletekről.

FŰZFA CSABA

Újságíró

Végzős szociológia hallgató a Corvinus egyetemen. Legfőbb érdeklődési területei a társadalmi egyenlőtlenségek, azok területi vetületei és a posztmodern politikafilozófia. Szabadidejében szívesen olvassa Sławomir Mrożek novelláit és néz művészfilmeket.

BUZOGÁNY JÁCINT

Újságíró

Kalandvágyó egyetemista, aki a lehetőséget, kihívást látja és keresi a problémák helyett. Sportfanatikusként a testépítés és a karate élete szerves része, ezek mellett nagy hangsúlyt fektet a hegedülésre, jogi ismeretekre, valamint az oktatáspolitikai kérdésekre. Az újságírás számára egy újabb lehetőség önmaga megvalósítására, valamint a köz szolgálatára.​

LAJER BETTINA

Újságíró

Jelenlegi tanulmányait Heves megye szívében, egy kis városban folytatja 11. évfolyamon. Már egészen általános iskolás kora óta érdeklődik diáktársai képviselete iránt, így harmadikos kora óta tagja az iskolai diákönkormányzatnak, és három éve országos szinten is segíti az ország diákjainak jövőjét. Gimnazista tanulóként nem meglepő az a tény, hogy leginkább azok a kérdések foglalkoztatják, ami napi szinten érintik a fiatalokat, mint például diákjogok, társadalmi szerepvállalás vagy az érdekérvényesítés kérdése.

TÓTH DÓRA

Újságíró

20 éves. Jelenleg a IBS – International Business School elsőéves hallgatója üzlet és diplomácia angol nyelvű szakon. Szívesen merül el politikában és minden egyes társadalmi témában. Úgy gondolja, hogy minden írásával egy újabb perspektívát ismertethet meg.

BUI ÁDÁM

Multimédia dizájner

Leginkább multimédia dizájnerként definiálja önmagát, mely által rengeteg különböző területtel foglalkozik. A játékokat, mint az egyik legfiatalabb, de talán legnagyobb potenciállal rendelkező médiumot különösképpen fontosnak tartja művészeti és kulturális értékek közvetítésének szempontjából. Emellett érdeklődik számtalan egyéb téma iránt, legyen az tudományos, filozófiai vagy kulturális.

KATONA ILLÉS

Újságíró

A budapesti Eötvös József Gimnázium végzős hallgatója, az ott működő modell-ENSZ Club helyettes vezetője, illetve az Állítsuk meg a Gyilkos Robotokat nemzetközi Kampány hazai ifjúsági aktivista koordinátora. Részt vesz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) programjaiban, valamint ELTE-s szakmai kötődése is van. Kutatási területe a fegyverek, a fegyverkezés hatása az emberi jogokra, a nemzetközi politikára és biztonságra; emellett foglalkozik aktuális nemzetközi és hazai politikai kérdésekkel, a politika jogi, filozófiai, kulturális és vallási hátterével, illetve a civil szektor, különösen a jogvédelem és a lobbitevékenység működésével és kérdéseivel.

KŐSZEGI TAMÁS

Újságíró

Körmenden született, jelenleg Budapesten él. Történelem szakon végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Budapest története volt az a téma, amely igazán megszerettette vele a várost, szenvedéllyel olvas a főváros történetéről szóló könyveket. Ezen rajongása miatt fontos kérdésnek tartja a jövőbeli civil összefogást, amelyek zöldebbé, tisztábbá és élhetőbbé, ezáltal még szebbé teszik a magyar fővárost. Az LMBT közösség tagjaként fontosnak tartja azokról a kérdésekről, problémákról beszélni, amelyek ezt a csoportot foglalkoztatják, mind a közéletben, a politikában vagy épp a kulturális életben. Fontos ügy számára, hogy a fiatal generációk már nyitottabban, elfogadóbban álljanak ehhez a kérdéshez. Ennek oka, hogy közöttük is sok olyan személy található, aki vagy már kezdi vagy még nem merte felismerni valódi érzelmeit, azonban a társadalmi megbélyegzés miatti félelmében nem mer róla nyíltan beszélni vagy tanácsot kérni. Jómaga is megtapasztalta, mennyire nehéz coming outolni egy fiatalnak a környezete előtt ebben a témában, különösen a fővároson kívül. Érdekli ezen emberek sorsa.


KASZÁS ANDRÁS


Szakmai és Adminisztratív Vezető

SZALAI ZITA

Kommunikáció, PR és Marketing Vezető