Magazinról


A Tudatos Ifjúságért Alapítvány 2018. április 11-én indította útjára online elérhető ifjúsági magazinját. A Tőled Hallottam magazinban fiatal újságíró tanoncok cikkei jelennek meg heti rendszerességgel, olyan kérdésekben, mint a fiatalok kapcsolata az emberi jogokkal, demokrácia és közéleti kérdések vagy pl. mennyire menő társasjátékozás közben tanulni valamit.

Úgy gondoljuk, hogy a magazin akkor lesz igazán rendhagyó és egyedülálló, ha annak olyan fiatalok az alkotói, akik közös lelkesedéssel és hozzáértéssel kapcsolódnak be a cikkek írásába, illetve ötleteikkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a generációjuk számára érdekes és hasznos véleménycikkek, tudósítások, interjúk, videóbejegyzések és egyéb értékes tartalmak születhessenek.

Mindezek elérése érdekében havi szinten tartunk képzéseket fiatal íróinknak, melyek során a jó hangulat mellé szakmai oktatást kapnak egy szombati napon. Ezen oktatások alatt gyakoroljuk a kreatív írást, belekóstolunk az interjúkészítés rejtelmeibe, végigvesszük a különböző újságírói műfajok csínját-bínját.

Mindemellett képzéseink során íróink találkoznak és beszélgetnek szakértőkkel. Főszerkesztőnk pár bemelegítő kérdéssel oldja a hangulatot és az izgalmakkal teli feszültséget, majd a fiatalok is lehetőséget kapnak a kérdezésre vendégünk szaktudásával kapcsolatban.

A szuper hangulatú és építő jellegű képzéseken és a vendégeken felül írótanoncainknak számos lehetőségük van rendezvényekre és sajtóvetítésekre is járni. Előnyben részesítjük a tapasztalat általi tanulást, ezért úgy gondoljuk, nem árt, ha minél többet látnak és élnek át személyesen. Pont ezért biztatjuk őket minél több rendezvényen való részvételre, hisz a kapcsolatépítésen felül ezek által is tanulják az írást különböző műfajokban.

Apropó, magazinunk állandó tagjait nyugodtan lesd meg a Csapatunk fül alatt, ahol mindenkiről találsz egy rövid személyes bemutatkozást, illetve szemezgess a havi téma leírásával is.

Hogy mi az a havi téma, és miért van rá szükség? Úgy éreztük, hogy nekünk és az olvasóknak is könnyebb, ha nem ugrálunk egyik témáról a másikra cikkenként, hanem csokorba szedve kinevezünk egy témát a nagybetűs Havi Témának, és mélyebben beleássuk magunkat.

2019. tavaszától projektünk megvalósulását az Európai Szolidaritási Testület támogatja.