Magazinról


A Tudatos Ifjúságért Alapítvány 2018. április 11-én indította útjára online elérhető ifjúsági magazinját. A Tőled Hallottam magazinban fiatal újságírók cikkei jelennek meg heti rendszerességgel, olyan témákban, mint civil társadalom, a fiatalok kapcsolata az emberi jogokkal, demokrácia és közéleti vagy éppen társadalomelméleti kérdések. Magazinunk írói mind hisznek a civil társadalomban rejlő végtelen erőben és felelősségben, amellyel nap mint nap a társadalomért dolgoznak.  A civil attitűd, az önkéntesség, az önszerveződés, a párbeszéd és a demokratizáló akarat mind-mind egy fejlődni akaró társadalom létrejöttét szorgalmazza. A Tőled Hallottam magazin pedig ezeket az értékeket kívánja felkarolni, bemutatni, körbejárni. Mindezek értelmében a legfőbb missziónk, hogy ezen értékeket bemutassa és a magyar társadalomban kialakult, részben negatív, összképet javítsa a civil szféra tekintetében. 


Cikkeink három témában jelennek meg:

Civil Körkép: A rovat célja, hogy a civil társadalom különböző szereplőit – szervezetek, szakemberek, önkéntesek, aktivisták stb. – megszólaltassa, valamint különböző rendezvényeket és eseményeket bemutasson előzetesen és utólagosan. Ebben a rovatban elsősorban interjúk és bemutatók kapnak terepet.

Társadalomelméleti/Közéleti rovat: A rovat célja, hogy különböző társadalomelméleti és közéleti publicisztikák jelenjenek meg. A rovat témái közé illeszkedik az emberi jogok, a demokrácia, az aktív állampolgárság, valamint különböző társadalomtudományi diszciplínák. Fontosnak tartjuk, hogy cikkeinekkel párbeszédet generáljunk, így lehetősége van mindenkinek egy-egy cikkhez tartozó válasz írását megjelentetni. 

Tudatos Ifjúságért Alapítvány: A rovat a magazint működtető alapítvány rendezvényeit, eseményeit és aktualitásait mutatja be. Ebben helyet kap a magazin mellett futó projektek bemutatása, a TIA által fejlesztett játékok bemutatása, valamint különböző programok és lehetőségek promótálása. 


A csapatunk menüpont alatt pedig megismerhetitek íróinkat is!


A 2020. márciusa előtti íródott cikkek az Archívum fül alatt olvashatók.

2019. tavaszától projektünk megvalósulását az Európai Szolidaritási Testület támogatja.