2 perc olvasási idő (315 szó)

Önkéntességért Díj 2020

Az Önkéntes Központ Alapítvány 2009-ben hívta életre az Önkéntességért Díjat. Az alapvető cél a díjak odaítélésével, hogy sokak számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, a nyertesek bemutatásával pedig az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa el. Az idei év a Covid-19 vírus megjelenése és megfékezésére hozott intézkedések miatt az önkéntesség terén is több változást hozott. Jelen pályázati kiírásukkal bíztatnak mindenkit, hogy a Covid-19 járványhelyzethez kapcsolódó önkéntes programokkal is pályázzon. Tapasztalatank szerint folyamatosan javul az önkéntesség elismertsége, és növekszik az önkéntesek száma. Egyre többen érzik az önkéntes tevékenység jótékony személyiségformáló hatását, a bekapcsolódás révén pedig értékes kapcsolatokat építenek ki, és tapasztalatokat szereznek.

2020-ban az alábbi 4 kategóriában lehet a pályázatokat benyújtani:
• Az Év Önkéntese (magánszemélyeknek) 
• Az Év Önkéntes programja (civil szervezeteknek és közintézményeknek) 
• Az Év Önkéntes Programja a vállalati szektorban (cégeknek) 
• Az Év Közösségi Kezdeményezése (közönségdíj) (Olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi közösségek számára, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel.) Ezt közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában a www.onkentessegertdíj.hu oldalon várjuk majd a szavazatokat 2020. október 12. és november 4. között. 

A beérkező pályázatokat két szakmai zsűri bírálja el. Az egyik zsűri felel az Év önkéntese és az Év önkéntes programja díj elbírálásáért, míg egy vállalati szakemberekből álló zsűri értékeli az Év Programja vállalatoknak pályázatokat. ​A jelöléseket és pályázatokat, a kategóriának megfelelő adatlapon 2020. szeptember 7-től 2020. október 2-ig várják a szervezők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címre „Önkéntességért Díj jelölés" jeligére.​ További részletekért látogassatok el az Önkéntes Központ Alapítvány weboldalára.

Töltsd ki még ma a DIA kérdőívét!
A fiataloknak nem elég az, hogy megkérdezzük egy a...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. február 27. kedd