2 perc olvasási idő (324 szó)

Hajrá Civilek! - az OPTIMATÁK első online képzésén jártunk

A mai napon került megrendezésre az OPTIMATÁK „Hajrá civilek" elnevezésű online képzése. A képzésen magazinunk főszerkesztője is előadott a civil társadalom fontosságáról és civil attitűd kialakulásáról.

​A frissen létrejött csapatot több tucat aktív, a diák- és ifjúsági érdekképviseletben jártas fiatal hozta létre azzal a céllal, hogy önmagukat képezzék és fejlesszék számos területen. Az ország minden területéről érkező fiatalok rengeteg tapasztalatot hoztak már magukkal a különböző szervezetekből. Az OPTIMATÁK csapatát a Tudatos Ifjúságért Alapítvány segíti, többek között a TIA discord szerverén tartották meg az első online csapatépítőjüket is.

A mai napon délelőtt tartotta meg az első online képzését a csapat. A képzés első részében Molnár Áron, a „noÁr" formáció frontembere mesélt az aktivizmusról, a mozgalmi életről és a társadalmi kérdéseket magában foglaló dalairól. Ezt követően lehetőségük nyílt kisebb csoportokban megvitatni öt fontos témát öt nagyszerű dal segítségével:

- A menekültek kérdését az Ébresztő" című dal segítségével

- A klímavédelmet a Levegőt!" című dal segítségével

- A magyar oktatás helyzetét a Tanulni akarunk" című dal segítségével

- A hajléktalanság kérdését a „Levél a Mikuláshoz" című dal segítségével

- A járványhelyzetet a Ti vagytok a Hősök" című dal segítségével

A képzés második felében a Tőled Hallottam magazinunk főszerkesztője, Szalóki Viktor beszélt az online újságírásról, a civilek szerepéről és politika és a civil társadalom viszonyáról. Emellett lehetőség nyílt megismertetni a résztvevőkkel a Tőled Hallottam új struktúráját, a céljait és az identitását!

A beszélgetés során olyan témák merültek fel mint, hogy lehet-e hatékony érdekképviselet anélkül, hogy megalkusznánk a jelenlegi rendszerrel, hogy hogyan tud érvényesülni a civil társadalom, valamint, hogy milyen életutak jelennek meg az ifjúsági érdekképviseletben.


Nagy öröm számunkra, hogy egyre több ilyen remek, önszerveződő csoport keresi meg az alapítványunkat ötleteikkel és gondolataikkal. Bíztatunk mindenkit arra, hogy az OPTIMATÁK-hoz hasnolóan az otthon töltött idő egy részét fordítsátok az ismereteitek és az érdeklődésetek szélesítésére és önmagatok fejlesztésére.


kép forrása: hajrá civilek facebook eseményÁprilis 11. napjára - Fiatalok a költészetben
Alkoss az otthonlétben! - A PIFÖ felhívása

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. július 21. vasárnap