2 perc olvasási idő (339 szó)

Alkoss az otthonlétben! - A PIFÖ felhívása

És te mit csinálsz otthon egész nap?

mutasd meg a PIFÖ-nek te is!

"Az alkotás, az alkotás szabadsága remek elfoglaltság az otthonlét eltöltésére!" - ez mondat áll abban a felhívásban, amelyet a PIFÖ, vagyis a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat tett közzé a tegnapi napon. A 2001-ben alakult ifjúsági szervezet egy remek kezdeményezésre invitál mindenkit, aki a járványhelyzet végett otthon tölti a mindennapjait. Ennek célja, hogy megmutassuk a kreativitásunkat és bemutassuk, hogy hogyan tellnek a mindennapjaink és hogy hogyan éljük meg a "bezártságot". 

Megkerestük a PIFÖ felnőtt segítőjét, László Miklóst, aki elmondta, hogy milyen indíttatásból jött létre ez a felhívás: "Úgy gondolom több mozgató rugója is van ennek a felhívásnak. Ez egy olyan szituáció amivel sokan, pláne a fiatalok nehezen tudnak megküzdeni. De, mint látjuk a közösségi médiában sokakból előjön a kreativítás és sok jó, ösztönző alkotás születik, így erre szeretnénk mi is motiválni a fiatalokat. Másrészről pedig fontos része, hogy a Pécsváradi Ifjúsági Önkormányzat tagjai megmutatják, hogy ilyenkor is tartják a kapcsolatot és folyamatosan ötletelnek, hogy hogyan tudnák jelen helyzetben is megmozgatni, aktivizálni a közösséget." 

Május 5.-ig van lehetőség beküldeni a digitális anyagunkat (fénykép, mém, vagy grafika), videónkat, vagy papír alapú alkotásunkat (festmény, rajz, kollázs, stb.). Kihangsúlyozták, hogy nincsen semmilyen technikai megkötés, mindent fel lehet használni, ami az ember keze ügyébe kerül. A beérkezett munkákat feltöltik kategóriánként a PIFÖ facebook oldalára, ahol közönségszavazással dőlnek el a helyezések. Kategóriánként a legjobbak ajándékcsomagokat kapnak a Fiatalok a Részvételért Egyesület felajánlásából!


A pályamunákat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell elküldeni! kép forrása: facebook/pifo

Hajrá Civilek! - az OPTIMATÁK első online képzésén...
PlayIn'Clusive projektünk bekerült az európai proj...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. június 21. péntek