1 perc olvasási idő (295 szó)

A TIA Filmklub is átköltözik online platformra

A rendkívüli állapot miatt nem csak a TIA Game Cave kerül át az online térbe (erről korábban itt írtunk), hanem a filmklubbunk is átköltözik virtuális közegbe.

​Az elmúlt hónapban kezdtük el állandó filmklubunk szervezését a Tőled Hallottam Ifjúsági Magazinnal közösen. Filmklubunk elindításával az volt a célunk, hogy aktuális és egyben fontos társadalmi témákat dolgozzunk fel a programon résztvevőkkel közösen. Azonban 2020.03.28-tól a filmklubunk is online térbe költözik és heti rendszerességgel szombatonként 17:00 - 18:30 között fogunk egy-egy filmről beszélgetni az online térben.


A mostani film: A két pápa
A Vatikán falai között a konzervatív Benedek pápának és a leendő egyházfőnek, a liberális szemléletű Ferenc pápának egyezségre kell jutnia azzal kapcsolatban, hogy mely irányba vezessék tovább a katolikus egyházat. 

Itt olvashattok bővebben a két filmről:
MAFAB: https://www.mafab.hu/movies/the-pope-312743.html
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt8404614/


Hogyan is lehetséges online filmklubot tartani (tehetitek fel a kérdést nekünk jogosan)? Elmagyarázzuk nektek:

Első lépésként: 
Az a kérésünk, hogy 2020.03.28. 17:00-ig nézzétek meg a filmet otthon és jegyezzétek meg/írjátok fel magatoknak a kérdéseiteket és gondolataitok a filmmel és annak témájával kapcsolatban.

Második lépésként:
Csatlakozzatok legkésőbb 17:00-ig a Discord szerverünkön található filmklub szobába, ahol egy online chatszobában fogunk beszélgetni 17:00 - 18:30 között a filmről. 

Discord
Online kapcsolattartásra a Discord-ot szeretnénk használni, ahol az alapítvány által létrehozott TIA szerveren várunk mindenkit. Ide az alábbi LINK-en tudtok regisztrálni: https://discord.gg/Fx4mfAj A program magyar nyelvű, ingyenes azonban regisztrációhoz kötött. 


Amennyiben nem tudjátok otthon megnézni a filmet, úgy vegyétek fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk ebben is. Végül pedig arra kérünk Titeket, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra, tartsátok be a szabályokat, próbáljatok meg ott segíteni ahol tudtok, mert csak így tudunk közösen a leghamarabb túljutni a kialakult helyzeten. A filmklub az Európai Szolidaritási Testület támogatásának jóvoltából valósul meg a "Tőled Hallottam" projekt keretében.PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK AZ IFJÚSÁGI SZEKTORBAN - Web...
A ma történelme, a holnap ideológiája - avagy mind...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. május 20. hétfő