3 perc olvasási idő (506 szó)

Az érettségivel kapcsolatos országos felmérést indított az ODT

Az idei évi érettségi vizsgákról indított országos felmérést az Országos Diáktanács (ODT) azzal a céllal, hogy megtudják az érintett diákok véleményét a témával kapcsolatban. Mint írják, ők is érzékelték, hogy egyre több petíció látott napvilágot az elmúlt időszakban, amelyek valamilyen formában az érettségit érintették.

/Egy érettségi előtt álló diák például az aHangon indított aláírásgyűjtő petíciót annak okán, hogy legyen kiszámítható az érettségi vizsga menete, és legyen biztosítva a megfelelő védőfelszerelés. A tanuló által kezdeményezett petíció célja egy olyan egységes álláspont képzése, amely egyszerre elégíti ki a pedagógusok és járvány szakértők védekezési igényeit és a diákok tisztességes és hagyományos vizsgához való igényét. Az aHang felületén már közel 2500-an írták alá a kezdeményezést./

 ODT felmérés

Mint ismert, a koronavírus miatt a középiskolások még a tanév első felében, ősszel átálltak digitális oktatásra, ezzel is elősegítve a járványhelyzet megfékezését. Már akkor több diákszervezet és szakmai szervezet foglalt állást az érettségi esetleges átalakítása vagy elhalasztása mellett, kormányzati oldalról azonban semmilyen befogadókészség nem állt ezekkel a javaslatokkal szemben.

„Tudjuk, sokan féltek a vírustól, mind magatok részéről, mind családotokéról. Köztünk is vannak, akik tartanak tőle. Attól függetlenül, hogy még bármi lehet az érettségikkel, folyamatosan, minden erőnket bevetve próbálunk készülni a vizsgáinkra. Mindannyian tudjuk, hogy sajnos a digitális oktatás alatt nem lehet felkészülni teljes mértékben, bármekkora energiát is fektetünk bele. Az idén érettségizők, már a 11. évfolyamuk végétől digitális oktatásban vannak, és csak pár hónapot tölthettek bent az iskolákban a mostani tanév elején." – írja az ODT a felmérésük kapcsán.

A kérdőív – amely ITT érhető el – kitöltését azoktól várják, akik idén tesznek rendes, vagy előrehozott érettségit. A felmérésben arra keresik a választ többek között, hogy mennyire érzik megfelelőnek a felkészültségüket a vizsgára, sikerült-e az 50 óra közösségi szolgálatot teljesíteni a diákoknak, milyen módszereket javasolnak a diákok az idei érettségi megtartására és milyen időpontban, vagy például, hogy nagyobb biztonságérzettel mennének-e el érettségizni úgy, hogy azok a tanárok és diákok, akik kérik az oltást, már megkapták legalább az első adag vakcinát. 

A kérdőívet április 4-ig lehet kitölteni. Arra a kérdésünkre pedig, hogy mi következő lépés, mi következik a felmérést követően, az Országos Diáktanács Bács-Kiskun megyei képviselője, Ercsi Dániel válaszolt: "Április 4.-én lezárjuk a kérdőívet, majd alaposan kielemezzük a válaszokat. Azokból pedig összeállítunk egy csomagot, hogy a kérdőívet kitöltő diákok mit gondolnak az idei érettségi vizsgák megtartásával kapcsolatban. Én nagyon reménykedem, hogy a kormányzat, és az oktatásért felelős államtitkárság megfogja várni a kérdőív eredményét, és hallgatni fognak a diákok véleményére."

Arról már mi is írtunk korábban, hogy az ODT állásfoglalást adott ki az idei érettségivel kapcsolatban, amelyben 5 pontban fogalmazták meg a javaslataikat. Kíáncsian várjuk, ennek az új felmerésüknek mi lesz az eredménye, amit időközben már 3000-nél is többen töltöttek ki! 

...

Állásfoglalást adott ki az ODT az idei érettségivel kapcsolatban - Tőled Hallottam Blog

Állásfoglalást adott ki az Országos Diáktanács, amelyben az EMMI-nek megküldött javaslataikat foglalták össze az idei érettségivel kapcsolatban. Levelükben Maruzsa Zoltánt, köznevelésért felelős államtitkár​t arra kérik, hogy fontolja meg

Szavazhassanak levélben is a külföldön élő magyaro...
SANGO és ÉN - II. Digitális Gyereknap a biztonságo...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. május 20. hétfő