1 perc olvasási idő (290 szó)

Legyen mindenkinek alap a politika alapfogalmai - Ebben segít a Polémia Intézet legújabb videósorozata

 ​A 2018 őszén alakult szervezet olyan egyetemi hallgatók összefogásával jött létre, akik frissen megszerzett tudásukat szerették volna minél tágabb közegben hasznosítani. Olyan programokat szerveznek, melyek a társadalom működésének megértésében nyújtanak segítséget. A Polémia Intézet azonban nem csak a politikatudomány szemszögéből vizsgálja a kérdéseket, hiszen tagjai között a politológusok mellett vannak jogászok, történészek, szociológusok és nemzetközi tanulmányok szakértői is.

Hamarosan interjút is olvashattok a Polémia Intézettel, amelyben bemutatjuk nektek részletesebben is, hogy mivel foglalkozik a szervezet!

Az Intézet nemrégiben egy új, a közélet és a politika alapfogalmait megmagyarázó videósorozatot indított el!

Az „ALAP" elnevezésű videósorozat 5-7 perces videókban magyarázza el a politikában naponta felmerülő fogalmakat, dilemmákat és a politikai folyamatokat. Videóik célja, hogy olyan fogalmakat és politikai eseményeket magyarázzanak el közérthetően, amiket gyakran hallani, azonban a jelentésükkel már nem teljesen vagyunk tisztában. Olyan témákat vetnek fel, amelyek megértése szerintük elengedhetetlen ahhoz, hogy a mai hazai és világpolitikát megérthessük.

Az első részben így az illiberalizmus és az illiberális demokrácia témakörét járták körbe. A videó „Mi az az illiberalizmus?" címmel már meg is jelent YouTube-on, ami itt tekinthető meg.

Az „ALAP" videósorozatot kiegészítendő elindították az „ALAP+" elnevezésű podcastjukat is, amelyekben a videóban felvetett kérdéseket tárgyalják ki részletesebben. A Spotify-on elérhető beszélgetésekben a Polémia Intézet tagjai vitatkoznak az adott fogalom tudományos és közéleti értelmezésén, és olyan új információkat osztanak meg a téma kapcsán, ami a videóba már nem fért bele. 

Ajánljuk mindenkinek, aki szívesen elmélyedne a társadalmi és politikai alapfogalmakban egy nagyszerű és közérthető videósorozat segítségével. Ha szeretnétek a Polémia Intézet munkásságát követni, akkor látogassatok el a Facebook oldalukra, illetve elérhetitek őket Spotify-on, Youtube-on, Instagram-on, Linkedin-en, Patreon-on, valamint a honlapjukon is.


​kép forrása: Polémia Intézet youtube csatorna

Újra lesz Norvég Alap Magyarországon
A Kúria meghajolt a kormány alapjogot sértő rendel...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2023. január 29. vasárnap