1 perc olvasási idő (265 szó)

Hogyan érinti a felnőttképzések új szabályozása a civileket? - válaszol a NIOK Alapítvány

Szeptember elsejétől lép életbe az új szabályozás, amely alapján minden képzési, oktatási tevékenység bejelentés vagy engedély köteles lesz a felnőttképzési törvény szerint. Az új szabályozás pedig a civil szektort sem hagyja érintetlenül. Azt azonban, hogy milyen szinten érinti őket, milyen kötelezettségei lesznek a szervezeteknek és hogy hogyan kell eljárni, azt még sok kérdés övezi. Ezekre a kérdésekre igyekszik választ adni szeptember 2-án délután 2 órától a NIOK Alapítvány "Felnőttképzés - hogyan érinti az új szabályozás a civileket?" című eseménye.

"A civil szervezetek nagy része sokféle képzést tart, hogyan érinti őket az új szabályozás? Milyen képzést kell bejelenteni, milyen adatot kell kezelni, szolgáltatni, milyen egyéb kötelezettségek merülnek fel?
A nem elsősorban oktatással foglalkozó, de tevékenységükhöz kapcsolódóan képzést szervező szervezetek számára szervezett online előadásunkban Bertalan Tamás, az Observans Kft. és az Adultus Alapítvány felnőttképzés szakértője ad választ az alábbi kérdésekre:
  • Mit értünk kompetencia fejlesztés, kialakítás alatt?
  • Mi alapján dönthető el, hogy a végzett kompetencia fejlesztésre, kialakításra irányuló tevékenység felnőttképzési tevékenységnek számít-e?
  • Mi a teendőm szeptember 1-től, ha felnőttképzési tevékenységet végzek?
Az előadásban jellemző civil képzési esetek alapján is bemutatjuk a kötelezettségeket, és utána saját kérdések feltevésére is lehetőség nyílik." - olvasható az esemény leírásában. 


Érdemes bekapcsolódni az előadásba és meghallgatni, hogy mi is vonatkozik az új szabályozás szerint ránk, civilekre. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet. ​További részletekért és információkért érdemes követni a NIOK Alapítvány facebook oldalát és az eseményt


Kik lesznek a Civil Díj 2020 győztesei?
A szomszéd kertje is csak a kerítéstől zöldebb- av...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. május 11. kedd