2 perc olvasási idő (326 szó)

Igazi példamutatás az SZFE hallgatóitól

Ha valami igazán kedvesre, pozitívra és bíztatóra szeretnénk visszaemlékezni 2020. végéből, akkor az mindenféleképpen az SZFE-s hallgatók magatartása lenne. A Magyar Hang 2020-ban adta át először az Év Embere-díját, amelynek győzteséről az olvasók szavazhattak. Hodász András, Iványi Gábor, L. Ritók Nóra, Máté-Horváth Dóra és az SZFE diákjai voltak a jelöltek között. A leadott 5088 szavazat több, mint 60%-t a Színház és Filmművészeti Egyetem hallgatói kapták, akik a szimbolikusnak tekinthető Év Embere cím mellett 100.000 Forintot is nyertek, amellyel egy általuk kiválasztott karitatív ügyet támogathatnak.

Az SZFE diákjai úgy döntöttek, hogy a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó, az elmúlt időszakban nehéz helyzetbe kerülő Igazgyöngy Alapítványnak ajánlja fel az összeget. A színművészetis ellenállók azonban nem hagyták ennyiben az L. Ritók Nóra által vezetett szervezet megsegítését és az elnyert 100.000 Forint mellett ők maguk is gyűjtést szerveztek. Pár nap alatt ennek a sokszorosa gyűlt össze és közel félmillió Forint (pontosan 484.380 Ft) érkezett a civil szervezet számlájára.

„Azt üzeni mindez, hogy nem vagyunk egyedül, az általunk képviselt értékek mentén egyre többen köteleződnek el egy igazságosabb, szolidárisabb, esélykiegyenlítőbb társadalom mellett. Ez pedig minket is munkára sarkall, erősebbé tesz, ám felelősséget is tesz ránk. Hogy működésünk társadalmi hatékonyságában mért, átlátható, tiszta maradjon, és a jobbítás szándékával legyen kritikus a szakpolitikai szintre nézve." – írta L. Ritók Nóra egyik facebook posztjában az üggyel kapcsolatban.

Van abban valami igazán csodálatos és felemelő, ahogy az SZFE ellenállói példát mutatnak mindannyiunknak szolidaritásból. Miközben a saját harcukat vívják, egy pillanatig sem felejtették el, hogy mit jelent segíteni. Gondoljunk csak arra, amikor az egyetemfoglaláskor az ételfelajánlások miatt felgyülemlett, és már feleslegesnek számító élelmiszert megszervezve eljuttatták rászorulóknak, vagy amikor az SZFE-s mikuláscsomagokból származó bevétellel az Iványi Gábor által alapított Oltalom Karitatív Egyesületet támogatták. Ez valódi példamutatás.


fotó: Farkas Norbert / Független Szabad Egyetem facebook oldal


Online konferencia a Médiakutató és az ELTE Média ...
Ki nyeri a 2020-as Erzsébet Nóvum díjat?

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. július 21. vasárnap