1 perc olvasási idő (277 szó)

A jogaid nem védik meg magukat! – online képzés a Közélet Iskolájával

Februárban két online képzésen is részt vehetünk a Közélet Iskolája szervezésében. Jelentkezhetünk a négyalkalmas stratégia tervező képzésre, valamint a két napos „A jogaid nem védik meg magukat!"-ra keresztelt tréningre. Ismerjétek meg a „A jogaid nem védik meg magukat" képzés részleteit. 

A jogaid nem védik meg magukat! – online képzés

Kétnapos, online képzést tart február 26-27 között a Közélet Iskolája, amelynek témája a jogvédelem lesz. Ezen a képzésen azokkal a jogokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek segítségével érvényt szerezhetnek érdekeiknek és formálhatják a közösségük életét. A képzés során, feltehetik majd a kérdéseiket és megtudhatják, milyen szervezetekhez fordulhatnak segítségért jogsértés esetén.

Az online képzésen választ kaphatunk majd olyan kérdésekre, mint hogy hogyan szabad kritizálnod egy közszereplőt, és mit tehetsz, ha ezért hátrány ért, hová fordulhatsz, ha azért nem vettek fel egy munkahelyre vagy nem kapsz segélyt, mert roma vagy nő vagy, fogyatékkal élsz, esetleg büntetett előéleted van, vagy hogy hogyan tudhatod meg, mire költötte a közpénzt a helyi önkormányzat. A képzésen egyensúlyban lesz az elméleti és a gyakorlati tudás, a könnyen érthető tananyagokat interaktív módszerekkel sajátíthatják el a résztvevők egy sokszínű, befogadó és tenni akaró csoportban.

A képzésre olyan önkénteseket, aktivistákat vagy a közösségi munka iránt érdeklődő embereket várnak, akik a társadalmi igazságosságért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai. A képzésen való részvételhez előképzettség nem szükséges.

A képzést Szabó Attila jogász, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa, és Tillinger Zsófia jogász, nemzetközi kapcsolatok szakértő, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány projektvezetője és képzője fogják tartani. Február 13-ig lehet jelentkezni a képzésre az alábbi linken. További információkért látogassatok el a Közélet Iskola honlapjára, vagy kövessétek az esemény facebook oldalát.


"itt az ideje ledönteni a tabukat és nyílt kártyák...
Stratégia tervező képzéssel jelentkezik februárban...

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2021. január 23. szombat