2 perc olvasási idő (309 szó)

Online gazdasági vita a koronavírus következményeiről

Milyen következményekkel kell szembenéznünk a járvány után? Vajon ki tudunk-e lábalni gazdaságilag a koronavírus okozta válságból? Újra talpra áll-e a globális és a nemzeti kereskedelem? 

​Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatunk a Rajk Szakkollégium szerda esti online eseményén.  A nemrégiben az 50. születésnapját ünneplő szakkollégium virtuális kerekasztal beszélgetést szervez a koronavírus járvány gazdasági következményeiről és a hozzá kapcsolódó állami és üzleti intézkedésekről. Az eseményen a résztvevők körbejárják, hogy a világ országai milyen gazdasági beavatkozásokkal válaszoltak a COVID válsághelyzetre, és hogy ezen reakciók közül melyik követendő és melyik elvetendő Európa és különösképp Magyarország számára. A "Koronavírus - gazdasági vita szakértőkkel" elnevezésű rendezvényen a vitázó feleken kívül bárkinek lehetősége lesz becsatlakoznia és elmondani a véleményét az aktuális témáról.

A szervezők kiemelték, hogy: 

a meghívottak szakvéleményének megismerése mellett az esemény kimondott célja, hogy vitát generáljon, minél több nézőpontnak teret adjon.

A beszélgetésen részt vesz:
  • Chikán Attila - A Corvinus Versenyképessség Kutató Központjának az igazgatója, a Rajk Szakkollégium jelenlegi elnöke
  • Kopányi Mihály - A World Bank vezető pénzügyi közgazdásza, Rajk alumni
  • Valentinyi Ákos - A University of Manchester makroökonómia professzora, Rajk alumni

​Az esemény a Zoom felületén lesz megtartva, ami azonban a korlátozott férőhelyek és a nagyon nagy érdeklődésnek köszönhetően hamar betelt. Ez viszont nem azt jelenti, hogy aki ne regisztrált volna, nem tudja nézni. A rendezvény facebook eseményében élőben lehet követni a beszélgetést majd! A facebook esemény itt érhető el! 

Bízunk benne, hogy egy hiánypótló beszélgetésnek lehetünk szerda este a fültanúi, amely nem csak a jelen kételyeit, hanem a jövő kérdéseit is meg fogja tudni válaszolni. Egy biztos, mind a vitapartnerek, mind a szervező Rajk Szakkollégium már önmagában elegendő indok ahhoz, hogy szerda este 19.00-tól leüljünk a monitor elé!


kép forrása: facebook esemény


Egy makulátlan elme örök ragyogása - TIA online fi...
Érvelj, vitázz, mond el a véleményedet!

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. július 21. vasárnap