2 perc olvasási idő (326 szó)

A.I. - Mesterséges értelem - TIA online filmklub

​2020.03.28-tól a filmklubunk is online térbe költözik és kétheti rendszerességgel szombatonként 17:00 - 18:30 között fogunk egy-egy filmről beszélgetni az online térben. Az elmúl két film témáját tekintve , újfent egy egészen más területre evezünk át!

A mostani film: A.I. - Mesterséges értelem

A XXI. század közepére az emberiség életét az új típusú, saját létükről is tudó komputerek teszik tökéletessé. Ezek a gépek segítenek átvészelni a természeti katasztrófákat: a sarki jégpáncélok megolvadását és a kontinensek parti területeinek víz alá kerülését is. A komputerek robotokat működtetnek, és ezek egyike, egy android a gépek evolúciójának új lépcsőfokára ér: alkotói érzésekkel ruházzák fel. A film az ő érzelmeinek fejlődéséről, és a körülötte élők reakcióiról szól, arról, hogy lehet-e a komputer-ember több, mint gép.

A film a XX. század egyik legnagyobb rendezőegyéniségének, az 1999-ben elhunyt Stanley Kubrick-nak utolsó filmterve alapján készült. Kubrick még életében felkérte a rendezésre az egyetlen embert, aki szerinte képes ezt az álmot vászonra varázsolni: Steven Spielberg-et. A két látszólag nagyon különböző, ám kétségtelenül nagyformátumú rendező közös munkájából a filmtörténet egyik legérdekesebb, gyönyörű és megrázó alkotása született.

Port.hu: https://port.hu/adatlap/film/tv/ai-mesterseges-ertelem-ai-artificial-intelligence/movie-39154
MAFAB: https://www.mafab.hu/movies/ai-mesterseges-ertelem-3391.htmll
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt0212720/

Hamarosan bemutatjuk beszélgetőpartnerünket, aki segít majd a film feldolgozásában.

Hogyan is lehetséges online filmklubot tartani (tehetitek fel a kérdést nekünk jogosan)? Elmagyarázzuk nektek:

Első lépésként:
Az a kérésünk, hogy 2020.05.02. 17:00-ig nézzétek meg a filmet otthon és jegyezzétek meg/írjátok fel magatoknak a kérdéseiteket és gondolataitok a filmmel és annak témájával kapcsolatban.

Második lépésként:
Csatlakozzatok legkésőbb 17:00-ig a Discord szerverünkön található filmklub szobába, ahol egy online chatszobában fogunk beszélgetni 17:00 - 18:30 között a filmről.

Discord
Online kapcsolattartásra a Discord-ot szeretnénk használni, ahol az alapítvány által létrehozott TIA szerveren várunk mindenkit. Ide az alábbi LINK-en tudtok regisztrálni: https://discord.gg/N878h4n A program magyar nyelvű, ingyenes azonban regisztrációhoz kötött. 


Amennyiben nem tudjátok otthon megnézni a filmet, úgy vegyétek fel velünk a kapcsolatot és mi segítünk ebben is. A filmklub az Európai Szolidaritási Testület támogatásának jóvoltából valósul meg a "Tőled Hallottam" projekt keretében.


Civil-Szótár I. rész
Miattad iszom! - avagy a többszörös tudatlanság

Kapcsolódó hozzászólások

 

Hozzászólások

Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.
Already Registered? Login Here
Vendég
2024. április 17. szerda