18 évesen kirándulni körbe Európában, méghozzá INGYEN! Ezt kínálja a DiscoverEU.

Látni azt, amiről csak olvastál? Megélni azt, amiről csak hallottál? Részese lenni az „Európai álomnak”, habár csak 18 éves vagy? Ezekre a kérdésekre a válasz a DiscoverEU!

Ahogy növekszik az ember mindig többre és jobbra vágyik. Babaként nagy lépés felállni.Aztán a családi szenzáció középpontja, ha a kanapétól a az asztalig elkalauzolja magát a totyogó gyermek. Kisiskolás korában eljön az a pont, amikor maga jön-megy az iskolába. Kicsit később már az egész városban kedve szerint mászkál, mert hát majdnem felnőtt. De mi a következő lépés? Merre mehet a gyerek, ha már tényleg felnőtt? Erre született meg a DiscoverEU kezdeményezés, melynek célja, hogy a 18 éveseket megismertesse Európa egyes részeivel, és még egy lépést tegyenek ismereteik kiterjesztésében!

2019. május 2.-án indult a jelentkezés a DiscoverEU 2019 programba, ami lehetőséget ad a fiataloknak, hogy felfedezzék Európát, új kapcsolatokat alakíthassanak ki. A vonatjegy kulcs mindahhoz, amire egy fiatalnak szüksége van, hogy gyakorolni tudja az általa tanult idegen nyelveket, valamint, hogy olyan tapasztalatokra tegyen szert a történelmi színhelyek látogatása közben, amik meghatározzák további világ- és karrierszemléletét.

Megéri jelentkezni, mert a DiscoverEU! szerény hírneve miatt is nagyobb az esély a pályázat megnyerésére. Ezen felül a kezdeményezés folyamatosan igyekszik terjeszkedni. Manfred Weber, EPP Group Chairman álma, hogy Európa összes fiatalja részesüljön ebben a feledhetetlen élményben! A 2018-as évben közel 30 000 ember nyerte el a lehetőséget! Idén te is közöttük leszel?

Mégis mi kell a jelentkezéshez? Legyél egy lelkes, 18 éves Európai Uniós állampolgár, aki szeretne világot látni! Ha mindez igaz rád, nem kell mást tenned, mint kitöltened a jelentkezési lapot figyelmesen elolvasva többször is irataid számát, nehogy eltéveszd. Ha kész vagy, egy rövid teszt segítségével szeretnének téged megismerni a pályáztatók.

A programban való részvételkor, legalább egy napot, de legfeljebb 30 napot tölthetsz utazással. Ennek 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. közé kell esni. Ezek a korlátozások, jó szervezőkészséget, és átgondolt terveket, célorientációt kívánnak meg.

Utazhatsz egyedül vagy barátokkal! A tervezésnél négy barát nevét is meg lehet adni, hogy együtt utazhassatok és fedezhessétek fel a világot! Ételérzékenységed vagy allergiád van? Nem okoz gondot, ha mindezt előre jelzed a jelentkezéskor. Ha félsz, hogy magányosan kell elindulnod, keresd meg a kezdeményezés által biztosított csetelési és egyéb kapcsoaltfelévteli lehetőségeket.

A szervezők modern felfogásának köszönhetően a Facebookon, a Twitteren és az Instagramon is megtalálhatók az infók.

Az egyetlen dolog, amit te is megtehetsz a közösségért, hogy DiscoverEU nagykövetté válsz és beszámolsz utazási élményeidrőll. Ehhez a közösség médiát és a #DiscoverEU-t kell használni. Esetleg tarthatsz előadásokat iskolákban vagy helyi közösségekben. Ezen felül részt vehetsz egy videóversenyben nagyszerű nyereményekért #DiscoverEU photo/video #Competition.

A sok segítség mellett azért észben kell tartani, hogy ez egyben egy nagy megpróbáltatás is. Össze kell szedni a lapokat, tartani a határidőket a leadásnál. Jól pakolni, úgy hogy ne hagyd otthon a fogkeféd, de 30 kilogramm se legyen a táskád. Nem lekésni a tömegközlekedést és a szállásfoglalást. Ételt keríteni, és időben megenni… Millió egy dolog van, amit el kell intézni, és mindezt egy új környezetben. De az ember találékony, és ott van az egyedülálló fegyvere: a beszédkészség. Kapcsolatot létesíthet, segítséget kérhet, így tudja kontrollálni a jövőt. Szóval valószínűleg mindenki élve tér haza a nagy kihívás után, sok új baráttal, tele büszkeséggel és élménnyel,meg egy kicsit felnőttebben.

Ha ez mind megfogott, ne habozz jelentkezni, és vágj bele az utazásba!

Több információért látogass el a következő oldalakra vagy keress rá a közösségi médián!

http://www.youdiscover.eu/
https://europa.eu/youth/EU_en
https://europa.eu/youth/discovereu_en

Kiemelt kép forrása: unsplash.com