Azt hiszem benned is felmerült már az a kérdés a tanórákon:
Hogy lehet ezt a száraz anyagot ilyen unalmasan leadni?
Nincs ennek egy jobb és érdekesebb módja?

A vigasztaló válasz az, hogy van. Ebben a cikkben szeretnék neked bemutatni három oldalt amivel a lehető legszórakoztatóbb módon fejlődhetsz., úgy hogy közben egyszerűen csak játszol.

Először is beszéljünk kicsit a sokak által is ismert Honfoglalóról.

Az egyik legjobb tanulásra alkalmas online tudáspróba. A játék az élet minden területéről dobál be kérdéseket. Például: Mit nem szabad együtt fogyasztani a kerti tintagombával, mert együtt mérgezést okozhatnak?(Alkohol)

Egy olyan természetbeli információ, amit eddig én személy szerint nem tudtam, de a játék erre is megtanított. Ugyan így tud újat nyújtani a hangszerismeret kérdésében és a történelemben is. És itt engedj meg egy kis kitekintés. A fent említett egyik kérdésemre, miszerint van-e ennek érdekesebb formája. Hát ez pontosan ilyen.

Nem mellesleg rengeteg magyar YouTuber is játszik a játékkal. Mint például Nessaj. Ha  követsz ilyen felhasználókat, az általuk feltöltött videó nézése közben is tanulhatsz. A példakérdésemet is egy ilyen videó megtekintése közben tanultam.

De a játékot bárki használhatja akár fiatalabbak is a Junior módnak köszönhetően. Remek kikapcsolódás és tanulási lehetőséget biztosít mindenki számára

 

A következő játékunk nem más mint a Sterra. A játék maga beszűkül a földrajz témájában. Abban viszont zseniális. Lehetőséged van hét nagyobb felosztásból válogatni (Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Afrika, Ázsia, Auszrálázsia, A világ) és azon belül persze kisebb témában mint például: a világ zászlói, USA: városok, vagy Németország: szövetségesi tartományok.

Nagyon jó földrajz tanulás és ismétlés céljából. Személyes kedvencem, ugyanis középiskolában turizmus földrajz órán gyakran frissítettük fel ennek segítségével a tudásunkat. Ez jól mutatja, hogy az ilyen játékoknak van létjogosultságuk az oktatásban.

Az utolsó ilyen fejlesztő alapú “játék” amit szeretnék bemutatni neked az nem más mint a Duolingo. Az oldal egy valamit tud de azt nagyon! Nyelveket tanít. Tudom első körben merész lehet játéknak beállítani de szinteket léphetsz benne, és életed van. Hát mi ez ha nem egy játék alap?

Az oldalon lehetőséged van rengeteg nyelv megtanulására, (Fun fact: Ha rengeteg idővel rendelkezel akár a Trónok Harcából is ismert valyrian nyelvet is megtanulhatod).

Én például innen tanultam annak idején spanyolul és most ezen az oldalon gyakorlom az angolt is. (Annak idején túl sok szabadidőm volt szóval, tanultam egy kis valyrian-t is. Ki beszéli még rajtam kívül? Kezet a magasba!)

Mindezek után bátran ki merem jelenteni, hogy az online játékok mindamellett hogy remek közösség és kapcsolat teremtő adottságokkal rendelkeznek számtalan készségedet képességedet fejleszteni, sokszor akár tudat alatt is.

Remélem sikerült meghoznom a kedved egy kis kikapcsolódáshoz 😉