Az EFOTT fesztiválon fellépésük után meséltek nekünk az együttes tagja néhány szóban az indulásról, a család fontosságáról és a dalaik születéséről.

A zenekar 5 éve rója az utat, ami a siker felé vezet és ez idő alatt 4 albumuk jelent meg. A srácok, akár a dalok elég megnyerőek. Közvetlenek, barátságosak, szerények és látni azt, hogy tényleg a szívük lelkük benne van a zenéjükben. Kergették az álmukat, mint gyerek a pillangót és elértek azt. Összességében egy nagyon vidám csapat az övék. Bevallom derekasan ők voltak az első “alanyaim” és rettenetesen izgultam, de a srácok barátságossága, és a főszerkesztő bíztatása sokat segített. A Bagossy Brothers Company vallott nekem az álmokról.

Mi indított el titeket a zenei pályán?

Laci: Szerettük annyira a zenét, hogy akarjuk csinálni és készíteni is akarjunk zenét.

Ata: Mentünk az álmaink után és gyakorlatilag végül zenészek lettünk. Addig csak zenélgettünk és aztán zenészekké váltunk.

Norbi: Ez valahogy így. Ezt álmodtuk 15 évesen hű, de menő. Mindenki álmodik valamiről, hogy Barbie baba akar lenni, nagy zenész, filmsztár vagy bármi. Nekünk hirtelen beugrott, hogy világsztár zenészek szeretnénk lenni, nyilván nem vagyunk világsztár zenészek, elismert zenészek [Háttérből Laci: csak zenészek vagyunk] így van csak zenészek, de ezt sikerült megvalósítani és most az álmunkban élünk és ez jó.

Mi volt az, ami miatt úgy döntöttetek, hogy megmutatjátok magatokat a világnak?

Norbi: Igazából nem az volt a cél, hogy megmutassuk magunkat a világnak. Megszerettük a zenélést, megszerettük magát a zenét, megpróbáltunk zenélni, sokat gyakoroltunk, valamennyire úgy gondoljuk sikerült fejlődnünk ebben és, hogy nem jó az, ha ott marad a kisszobában az összes dal, amin sokat dolgoztunk. Kiengedtük a munkánkat, szabadon szálljon a világban és hál’ istennek olyan fülekre talált, akik megszerették a zenénket, a dalaikat és most már velük élünk szimbiózisban.

Milyen szűrőn megy át a dal a megjelenés előtt?

Ata: A dalokat minden esetben Norbi írja. A szöveget és az alap dallamot akkor mutatja meg nekünk, amikor úgy érzi, ebből már lehet valami. Előfordul, hogy csak Lacinak mutatja meg és ketten, a „laboratóriumban” már dolgoznak valamiféle hangszerelésen, vagy már olyan is előfordult, hogy megmutatja telefonon, amit felvett magának ezek az első szűrők. Természetesen amint elkészült egy Laci által meghangszerelt demó verzió, mindannyian meghallgatjuk és, ha még akkor is úgy gondoljuk, hogy abban a formában is megfelel, akkor elfogadjuk és átment a szűrőn

Milyen érzés volt, hogy az Elviszlek nagylemez a Deezer toplista élén végzett már az első héten?

Ata: Lemezmegjelenés után minden zenekar szereti, ha van egy valamiféle feedback a közönség részéről és a Deezeres hallgatottság alapján az első napokban, a mi lemezünk volt a leghallgatottabb. Ez egy nagyon jó visszajelzése volt annak, hogy igenis érdekli az embereket, amit csinálunk és természetesen további motivációt a későbbi munkához

Hogy bírja a családotok ezt a munkatempót?

Ata: Úgy gondolom, hogy amennyiben egy zenész egy Kárpát – medencei zenész, azaz nem világ körüli turnékra jár, és megfelelően megszervezi a munkáját, akkor szerintem simán lehet család mellett is csinálni. A lényeg az, hogy mikor a családdal lehetsz, akkor legyél velük, ne pedig kocsmába járj akkor is, amikor otthon vagy.

Mit gondoltok fogtok írni ebben a témában? Mik a tervek a jövőre?

Laci: Talán a “Valahol Itt” dalunk kvázi egy ilyen problémát feszeget bár metaforikus nagyon és mindenki úgy értelmezi, ahogy szeretné, de számunkra kicsit azt is mondja a dal maga, hogy a gazdasági kivándorlás hány szerelmi kapcsolatot lehetetlenít el, tesz nehézzé az által, hogy a férfi kint szeretné keresni a pénzt és közben a szeretett párja otthon ül és vár rá. Felteszi a kérdés, hogy mi a fontosabb, az anyagiak vagy az érzelmek. Inkább szerényebben otthon élni közösen együtt szeretetben vagy pedig nem.

Norbi: „Némán állok a ház teraszán, fakulóban a szín, de a nyár idejár „ [Nevetés]

Ezúton is köszönöm a srácoknak, hogy időt szakítottak rám! Ha Youtube-on belefuttok valamelyik zenéjükbe vagy valahol egy koncertjükbe ne “lapozzatok” a következőre, mert ők azok. Megéri meghallgatni őket, nagyon sokrétű a szöveg és a dallam jelentése.

A kiemelt kép forrása a zenekar honlapja.