A 2018-as EFOTT Fesztivál egyik színpadán újra helyet kapott a Paddy and the Rats punk-rock zenekar. Az ír kocsmazenét játszó fiúk szokásukhoz híven kellően odatették magukat, és énekesüknek, Paddy O’Reilly-nek még arra is volt ideje, hogy egy gyors interjút adjon nekünk a koncert előtt.

Még színpadi fellépőruhája nélkül, egy életvidám, közvetlen férfi állt előttem, készen arra, hogy megválaszolja a kérdéseimet. Ez annyira jól sikerült neki, hogy azokra is kaptam feleletet, amiket még fel sem tettem. Oravecz Kristóffal beszélgettem.

Emlékszel rá, hogy gyerekkorodban mi volt a kedvenc játékod?

Persze, nagyon szerettem gombfocizni, voltak G.I. Joe figuráim, unokatesómmal és egy nagyon jó barátommal imádtunk azokkal játszani. Folyton ment a harc. Azokban az időkben nagyon sok Van Damme, Schwarzenegger és Stallone filmet néztünk, ezért a játékban mindig volt rendőr, akinek általában meghalt a testvére vagy a csaja és ezért bosszút állt. Nyilván mindeközben drogot és fegyvereket árultak a gonoszok. Nekünk ez így beragadt, és mindig ezt játszottuk, bár azt sem tudtuk nyolc évesen mi az a drog. Azért így visszaemlékezve, nem mondom, hogy ez jó hatással volt ránk.  Szóval mi eléggé erőszakos játékokat játszottunk, de nagyon élveztük. Aztán, ha meguntuk a harcot, focizni mentünk.

Van kifejezetten olyan társasjáték, ami megmaradt gyerekkorodból?

Úgy emlékszem, nem társasoztunk olyan sokat. Volt egy-két alap dolog, mint például a Gazdálkodj okosan vagy a Hotel, ami ment, sok másra nem emlékszem. Gyerekként inkább szerepjátékokat játszottunk, ami klasszikus gyerekkori dolog. De mostanában nagyon rászoktam a társasjátékokra. Van egy Seasons nevű társasjáték, azt nagyon szeretem, ha van rá idő. Elég izgalmas és kreatív. Meg persze az X-box, mindenféle sportjátékkal.

Turné közben is szoktatok játszani a fiúkkal?

Igen, ivós játékokat, hogy ki tud többet inni – nevet. Kártyázni szeretünk, ultizunk néha. Régen, amikor a zenekar elindult, tartottunk pár Uno partit a buszban, szerettük, mert az egyszerű és könnyen lehet játszani menet közben is. De mostanában nem igazán kártyázunk. Nagyon sokat utazunk, úgyhogy jól esik az embernek a pihenés a buszban. Zenét hallgatunk, filmezünk, alszunk, regenerálódással töltjük az időt. De lehet, ez korral is jár, nem bírunk már 0-24 játszani és szórakozni.

Ha valaki elétek állna, hogy kitalált egy punk-rock vonalat képviselő társasjátékot, adnátok hozzá az arcotokat?

Ha jópofa és kreatív, akkor biztos. Engem érdekelnek a társasjátékok, főleg a kitalált világok. Tök jó lenne összehozni egy kalózos társast. Tudom, hogy van már egy-két dolog a témában, de egyik sem olyan, mint ami az én fejemben van. Nyilván sok időbe telik, hogy az ember ezen agyaljon és kitaláljon valamit. De még az sem kizárt, hogy egyszer megvalósítom. Tök jó lenne egy kis fantasy vonallal megfűszerezni. Úgyhogy rajta leszek az ügyön.

 

Kép forrása: dalok.hu