Az EFOTT fesztiválon fellépésük előtt meséltek nekünk az együttes tagjai néhány szóban a házassághoz való hozzáállásukról, az évek alatt megtanult dolgokról és egymás segítésének fontosságáról.

A zenekar 12 éve van a pályán és idén világszerte ismert lett a nevük. A budakeszi srácok nagyot léptek előre a zenei ranglétrán. Ami a dalokat illeti, elég metaforikusak és kell egyfajta hangulat a megértésükhöz, de szerintem jó zenét csinálnak és ami a lényeg, hogy a számukra értéket képviselő és az általuk tapasztalt dolgokról énekelnek.

Mi a véleményetek a házasság intézményéről?

Örs: Nem biztos, hogy megházasodnék, mert szerintem felesleges, hatalmas pénzkidobás. Úgy gondolom, nem kell senkinek felvenni a nevét, hogy egy életen át szeresse a másikat, mert ha neki szánta az ég akkor ezek nélkül is szeretni fogja.

Roni: Pedig jó dolog.

Mi hajt titeket előre?

Örs: A siker. Nem rocksztáros attitűdből mondom. Az  ember számára a siker a legfontosabb motivációs erő. Ha valamivel sokat dolgozik, és ha azzal eléri a célját, akkor motivált lesz arra, hogy a következő projektjét is jól megcsinálja. Ha ez az érzés nem érinti meg, akkor nem elég motivált arra, hogy azokat a dolgokat csinálja, amik előre viszik az életben.

Soma: A lüktető vad. [Nevetés]

Roni: Erre nem tudok rácáfolni. Talán még picit az Unicum is segít. Azért mondtam ki a nevét, mert szeretném, ha támogatnának minket. [Nevetés]

Milyen jelentéssel bír számotokra a Sorsforgató refrénje?

Örs: Még fiatalabbak voltunk, amikor megírtuk egyrészt, másrészt még kerestük az utunkat, és ebbe gyakorlatilag bele volt foglalva az útkeresésünk és az egész világkép, amit akkor gondoltunk.

Roni: Emlékszem, hogy hallgattuk Charlie-tól a Nézz, nézz az ég felé című számot és ez ihlette meg.

Ki ihlette a Ha nem tűnsz el című számot?

Örs: A Brucker Bence.

Bence: Imponálni akartam egy lánynak.

Mik azok a dolgok, amiket a saját károtokon tanultatok meg?

Örs: Mondhatnám azt, hogy megfogadtuk, hogy koncert előtt nem iszunk, mert akadt ebből problémánk, de pontosan két héttel ezelőtt a Double Rise fesztiválon ez a fogadalom sajnos megdőlt. De azóta újra megfogadtuk, hogy nem fogunk inni koncert előtt.

Roni: Egy dolgot tanultunk a hibáinkból, hogy alundi kell.

Soma: Ez nem igaz, mert nem tanultuk meg. [Nevetés]

Most, hogy ekkora hírnévre tettetek szert, szeretnétek támogatni valamit a nevetekkel?

Örs: Mivel szociálisan érzékeny zenekar vagyunk, ezért minden karácsonykor csinálunk cipősdoboz gyűjtést és minden évben kiválasztjuk, hogy kinek adjuk oda. De ilyen szempontból is szeretnénk aktivizálódni, mert sajnálatos, hogy az emberek szíve csak karácsonykor nyílik meg, holott sok mindenkinek szüksége van a segítségre az év minden napján. És van még több ilyen kezdeményezésünk is, de ez még a jövő zenéje.

Mennyire tartjátok fontosnak a közönséggel való interakciót?

Örs: Tökjó érzés az, hogy az AWS közönség egy közösség is. A hozzánk hasonló zenét hallgató emberek egy kicsit számkivetettek a társadalomban, és ha eljönnek az egyik koncertünkre, kicsit úgy érezhetik, hogy van egy hely, ahol elfeledhetik ezt, és nagyon jó látni, hogy már barátságok is szövődtek így az évek során az emberek között. Talán így, hogy meghallgatjuk őket, kicsivel könnyebben mennek vissza a mindennapokba. Nekünk is sokat segít, hogy olyan emberekkel beszélgethetünk, akik nagy értéket képviselnek.

Mik a terveitek az őszre?

Örs: Kis pihenés. Kis koncertezés. Október elsején jelenik meg a következő nagylemezünk, de addig is csepegtetünk néhány dalt róla. És 2019-ben újult erővel térünk vissza a ringbe.

Ezúton is köszönöm a srácoknak, hogy időt szakítottak rám. Vidám, szókimondó csapat és nagyon barátságosak. Ne azért hallgassátok őket, mert A Dal 2018 nyertesei voltak, hanem azért, mert van mondanvalója a dalaiknak.

Fotó: MTVA