Úgy, hogy te se szeretnél egy mókuskerékben teperi egész nap? Szereted az őrültséget, vagy ha valami kitűnik a tömegből? Csinálj olyat, amitől mindenkinek leesik az álla!

Számos gyűjtést találhatunk kicsiny országunk legnépszerűbb, vagy éppen legjobban fizető szakmáiról, állásairól. Fogadok, kapásból ötöt te is fel tudnál sorolni, ha nem többet, hisz évről évre több ezer fiatalt foglalkoztat az a kérdés, hová is menjen továbbtanulni, mi lesz belőle, ha felnő. És mit szólsz ahhoz, ha most mutatok neked 6 olyan munkát, amihez nem feltétlenül kell egyetemi diploma és különleges hozzáértés, csupán egy kis kreativitás és szerencse? És persze sok-sok idő és energia befektetés, mire valóban gyümölcsöző lesz az állás. Hiszen igény mindenre van.

  1. Tücsöktenyésztés

Talán egy átlagembernek eszébe sem jutna, hogy rovarokkal foglalkozzon főállásként, hisz sokan örülnek, ha nem találkoznak napi szinten csótányokkal vagy hernyókkal. Azonban van egy réteg, ahol heti több alkalommal szükség van az élő eleségállatra. Ebbe a körbe tartozik szinte minden hüllőtartó, de számos ízeltlábú, rágcsáló és halfajta szeretettel ropogtatja el ezeket az ínyencségeket. Hazánkban is virágzik ez a vállalkozás, amit egyelőre csak kis kedvenceink élveznek igazán. De talán hamarosan eljön az az időszak, amikor mi is rá leszünk utalva az elfogyasztásukra. Vajon melyik lehet a legfinomabb?

  1. Neveld fel növények

Virágot kapni a legtöbb ember szeret, legyen szó vágottról vagy cserepesről. És ki szeret virágmagot kapni, hogy aztán magának keltesse ki azokat? Létezik Magyarországon egy vállalkozás, amelynél kreatív módon különböző növények magjait és azok kikeltetéséhez szükséges kezdetleges eszközöket lehet megvásárolni. Dísznövények, fűszernövények, chili paprikák, gyümölcsök egyaránt szerepelnek az „étlapon”. Azon kívül, hogy nem hétköznapi ajándék, még azoknak is szórakozást nyújthat, akik alapjáraton nem rajonganak a kertészkedésért. Növényre fel!

  1. Csokoládékóstoló

Melyik édességrajongó ne tartaná álommelónak a csokoládé kóstolást? Számos édességipar alkalmaz embereket termékek kóstolására. Természetesen nem heti 30-40 órás foglalkoztatásra kell gondolni, csupán heti 7-16 órában kell tesztelni. Egy nem túl régi hír szerint a Ferrero keresett olaszországi gyárába kóstolókat, amelyhez előképzettségre és tapasztalatra sem volt szükség. Pár éve kóstolót keresett a Mondelez International (Oreo, Milka) is óránkénti 9 fontos fizetésért (3100 Ft). Ha ezek után valaki ilyen munkára vágyna, ne adja fel a reményt, biztos lesz még ilyen lehetőség.

 

  1. Hivatásos rendrakó

Újabb magyar vállalkozásra esett a választás, hisz nem mindennapi dolog, ha valaki hivatásként másoknál rak rendet. Ha valakinek változásra, változtatásra van szüksége, de fogalma sincs hol kezdje el, akkor Halász Ágnes az ő embere. Legyen szó csak egy kisebb szobáról, vagy egy kétszintes családi házról, ő nem futamodik meg a kihívás elől. Bár az óradíja elsőre félelmetesen hangzik, de ha belegondol az ember, nincs is rá szükség minden egyes héten. Viszont neked sem jutna eszedbe rendrakásból megélni, igaz?

  1. Hivatásos ceruzahegyező

Nehéz elképzelni, hogy a mai világban még van, aki ceruzát használ, igaz? Pedig nem kevesen vannak, ráadásul valaki nem is hajlandó saját magának kihegyezni ceruzáit, inkább a könnyebb utat választja. David Rees hivatásos ceruzahegyezőként foglalatoskodik, ráadásul kézzel műveli ezt a mesterséget New Yorkban. Egyaránt vállal tompa, illetve kitört hegyű ceruzákat, egytől egyig időpontra küldi vissza őket gazdájuknak. Sőt, egy dátummal és aláírással kibővített igazolást is küld, miszerint a tűhegyes ceruzák már veszélyesek. Szóval, te még mindig magadnak hegyezed?

Kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a hosszú csokoládé, a rövid csokoládé, a gömbölyű csokoládé, a lapos csokoládé…

+1 cukiság

Pandasimogatás

Viccként gyakran a sokszínűség mintapéldájaként emlegetik, hiszen egyszerre fekete, fehér és kínai is. A világot körbe járta az a videó, amelyen a pandamama megijed kicsinye tüsszentésétől. Számos videó és gif készült a pandák eséseiről, bukfenceiről. És mit szólnál hozzá, ha azért fizetnének neked, hogy ezekkel a cuki szőrgombócokkal töltsd az év minden napját és szeretgesd őket? Bizony, mivel Kína nemzeti kincseként tartják ezt az állatot, számos rezervátumban igyekeznek megelőzni kihalásukat. Ehhez nem kevés gondozóra van szükség, akiknek csupán el kell látnia az állatokat, szeretni őket, és időnként összeszedni a kakit utánuk. Mindezért cserébe állják az utazást, étkezést és szállást is biztosítanak. Szinte ingyen él, fizetést kap, és még ezekkel az aranyos állatokkal is foglalkozhat. Ki mondana erre nemet?

Képek forrása: pixabay.com