Ezt a két fontos dolgot tudja nyújtani az Ébresztő! amely tenni akaró tudatos fiataloknak és a közösségeiknek próbál lehetőség nyújtani, hogy a saját területükön előrébb tudjanak lépni. A Tudatos Ifjúságért Alapítvány Ébresztő! című konferenciáján vettünk részt, 2018. május 13-án.

A Tudatos Ifjúságért Alapítvány Ébresztő! című projektje azokért a tenni vágyó fiatalokért jött létre, „akik saját közösségükben aktív szerepet vállalnak, helyi közösségükért tenni akarnak, azonban ehhez külső támogatásra is szükségük van.”

Felismerték azt az igényt az ifjúságban, hogy meg szeretnék formálni a véleményüket és ezt adott esetben továbbítani is szeretnék az ifjúsági szektor képviselőinek, illetve a döntéshozóiknak. A projekt keretein belül a fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy egy szakértői csoport támogathassa őket a terveik megvalósításában.

A különböző, ifjúsággal foglalkozó civil szervezetek és alapítványok, azért vettek részt a 2018. május 13-án tartandó konferencián, hogy a helyi, tenni akaró fiatalokból álló közösségeket segítsék és ha módjukban áll, akkor mentorálhassák is őket. A konferencia keretein belül az ifjúsági munkásokból és szakértőkből álló csapat, arra próbált rájönni, hogy miként tudná a saját eszközeivel támogatni és fejleszteni azokat a fiatalokat, akik a közösségeikkel jelentkeztek a projektbe.

A szakértők az Ébresztőben! résztvevő közösségeknek képzéseket is szerveznek majd, amelynek a részleteit szintén ezen a konferencián beszélték meg. Arra jutottak, hogy ha minőségi képzést szeretnének nyújtani a fiataloknak, naprakész információkkal tudják ellátni őket és minden kérdésükre válaszokat szeretnének találni, akkor saját magukat is továbbképzést kell szervezniük.

A projekt keretein belül egy kiadványon is szeretnének dolgozni, ami arra próbál majd rámutatni, hogy a fiatalok miként tudnának aktív állampolgárként élni. Hiszen manapság talán az aktív állampolgársággal foglalkozó kérdéseket, nem nagyon hagyják, hogy az ifjúság boncolgathassa.

Az Ébresztő! című projekt végső soron iránymutatást szeretne adni a ténylegesen tenni akaró fiataloknak és a helyi közösségeiknek. A szakemberek pedig meg szeretnék nekik mutatni, hogy tudatosan, gond nélkül együtt tudnának működni.

forrás: http://www.tudatosifjusag.hu/ebreszto/